Wil jij doorstomen naar je volgende droomhuis?

Jij hebt het allemaal al eens gezien op de huizenmarkt. Je hebt je eerste droomhuis gekocht, je hebt een hypotheek afgesloten en je bent bij de notaris geweest. Jij laat je niet gek maken in het geweld van de huizenmarkt, omdat het voor jou niets nieuws is.

Sterker nog; voor jou smaakt het naar meer. Je eerste huis blijkt niet meer aan je wensen te voldoen: je hebt meer kinderen, de tuin is te klein, het huis ligt niet aan het water. En jij hebt nu een nieuwe woning gevonden, een nieuw droomhuis. Nu wil je graag weten waar je als doorstromer aan toe bent en waar je op kunt rekenen.

Moet ik eerst mijn huis verkopen of eerst een huis kopen? Kan ik een overbruggingshypotheek krijgen? En mag ik mijn superscherpe rente meenemen naar mijn nieuwe woning? Allemaal relevante vragen als je gaat verhuizen naar je volgende koophuis.

Voor jou is deze blog: we zetten de belangrijkste punten van hypotheken voor doorstromers op een rijtje en herinneren je waar nodig aan de belangrijkste begrippen die je helpen bij het afsluiten van een hypotheek.

1. Een solide hypotheek voor jou, dat is Robuust!

Waar denk jij aan als je het woord ‘Robuust’ hoort? Grote, massieve stenen die nauwelijks van hun plaats te krijgen zijn? Een berg, die onbeweegbaar aan de horizon ligt en een herkenningspunt is waar je altijd naar kunt (uit)kijken? De geur van je versgemalen, net gezette kop koffie in je nieuwe huis? De rode wijn die over je tong rolt die je drinkt met je vrienden – op je housewarming natuurlijk?

Wij denken aan een solide hypotheek, met eerlijke voorwaarden en een realistische kijk op wonen, zodat jij als starter naar de toekomst kunt kijken, het huis kunt kopen dat je wil en zonder zorgen bezig kunt zijn met een thuis maken.

Dat noemen we de S.T.E.R.K.-garantie van Robuust.

  • Solide voor jou, omdat jij centraal staat bij Robuust.
  • Toekomstgericht, zodat jij vooruit kunt kijken, vanaf onze schouders.
  • Eerlijke communicatie, geen verrassingen voor jou, nu en in de toekomst.
  • Realistische voorwaarden, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.
  • Koop je nieuwe thuis, als jij er helemaal klaar voor bent.

We zijn eerlijk

Voor jou als doorstromer is het niet anders dan voor mensen die net komen kijken op de huizenmarkt en daarom draaien we er niet om heen: de situatie op de huizenmarkt is om het zachtjes uit te drukken verschrikkelijk. Wachtlijsten, rijen van mensen die willen bezichtigen, en overbiedingen van tienduizenden euro’s boven de vraagprijs.

In zo’n situatie is het belangrijk om de moed niet in je schoenen te laten zinken en om je niet mee te laten sleuren in de waan van de dag (ook al kan de verleiding groot zijn). Laat je niet verleiden tot kopen zonder kijken en maak zeker niet de keuze om een woning te kopen waar je je eigenlijk helemaal niet thuis voelt.

In deze spannende tijden wil je een partner die je zekerheid biedt en je vertrouwen geeft voor de toekomst. Bij Robuust willen we jou een hypotheek bieden waar je op kunt vertrouwen, waarmee je het aandurft om je thuis op te bouwen.

 

Neem een hypotheekadviseur in de arm

Heb je bij het afsluiten van je eerste of vorige hypotheek een adviseur in de arm genomen? Of heb je alles zelf geregeld via het internet?

Bij Robuust vinden wij het enorm belangrijk dat jij een hypotheek krijgt die bij jouw situatie past. Nu én in de toekomst. Daarom is het bij ons niet mogelijk een hypotheek af te sluiten zonder onafhankelijke hypotheekadviseur.

Waarom vinden we dit zo belangrijk?

  1. Het gaat om grote bedragen en ingewikkelde wetten. Je neemt financiële en fiscale beslissingen waar je nog lang aan vast zit. Dat kun je alleen zelf als je al expert bent.
  2. Je hebt een hypotheek nodig die past bij je huidige situatie én bij de toekomst die je voor ogen hebt. Een adviseur heeft het helemaal al eens gezien en kan jou behoeden voor (on)verwachte verrassingen.
  3. Een financieel adviseur kent de markt beter dan jij en haalt er de beste deal uit voor jou.

Met een onafhankelijke hypotheekadviseur kun je ervan uitgaan dat alles in een keer goed geregeld is, ook als het gaat om doorstromen op de huizenmarkt. Een goede adviseur kan je alles vertellen over het meenemen van je hypotheek.

We hebben een lijst voor je gemaakt met alle onafhankelijke adviseurs die je kunnen vertellen over de hypotheken van Robuust.

 

2. Toekomstgericht handelen: alles wat je moet weten over doorstromen

Er zijn verschillende aspecten voor doorstromers die belangrijk zijn en bepalen of jij samen met Robuust naar de toekomst kunt kijken – kun jij de hypotheek krijgen die je nodig hebt voor je nieuwe huis en zijn de voorwaarden zo dat je niet in de problemen komt met je oude hypotheek?

We willen de vraag beantwoorden: wat heb jij nodig om de obstakels die je ontwaart op de weg, uit de weg te nemen? Zijn het beren of is er echt meer aan de hand. Lees snel verder en kom erachter of jij kunt doorstromen zoals jij dat voor ogen hebt.

 

Huis kopen en huis verkopen. Wat eerst?

Als je een droomhuis op het oog hebt, maar je oude woning is niet nog niet verkocht – ga je dan kopen, in de hoop dat het wel goed komt? Of doe je eerste onze supersnelle test om te bepalen wat beter is? Ga jij eerst kopen of eerst verkopen?

Eerst verkopen is de beste optie, als je op minstens een van deze vragen een ‘ja’ antwoordt.

  1. Verwacht je dat je huis lang op de markt zal zijn?
  2. Wil je zeker weten dat je genoeg te besteden hebt voor je nieuwe huis?
  3. Wil je of kun je geen dubbele maandlasten dragen?
  4. Wil je zoveel mogelijk tijd en ruimte voor onderhandelingen met potentiële kopers?

Eerst kopen is de beste optie, als je op minstens vier van deze vragen een ‘ja’ antwoordt.

  1. Is je bestaande huis erg gewild?
  2. Kun en wil je dubbele maandlasten dragen?
  3. Is je nieuwe huis je droomhuis?
  4. Kun je het financieel dragen als de verkoopprijs van je oude woning tegenvalt?
  5. Is je nieuwe hypotheek niet gebaseerd op maximaal verwachte overwaarde?

Zoals je op basis van de test kunt zien hangt deze beslissing af van je persoonlijke, financiële situatie. Kun je een plotselinge lastenverzwaring dragen en heb je genoeg spaargeld om een tegenvaller op te vangen? Belangrijke vragen die je het beste kunt bespreken met je onafhankelijk hypotheekadviseur.

Aan de andere kant ben je afhankelijk van de situatie op de huizenmarkt, de waarde en locatie van je bestaande en nieuwe huis. Dit zijn zaken die je het best kunt bespreken met een makelaar.

Kortom: als er veel onzekerheden zijn is het verstandig om advies in te winnen voor je zulke belangrijke beslissingen neemt.

 

Hypotheek meenemen

Als je gaat verhuizen en je hebt een hypotheek op het huis dat je gaat verkopen is de eerste vraag die misschien in je opkomt: wat moet ik nu met mijn hypotheek? Helemaal terugbetalen en een nieuwe hypotheek afsluiten of mag ik mijn huidige hypotheek en de rente meenemen (als je een superscherpe, lage rente hebt)?

Het mag en kan allebei. Je kunt voor je nieuwe woning, een nieuwe hypotheek afsluiten, maar met de meeneemregeling van Robuust kun je je lage, scherpe rente meenemen naar je nieuwe woning. Dankzij onze soepele meeneemregeling.

 

Hoe werkt de meeneemregeling?

Je neemt de rentevaste periode en de rente mee over het openstaande bedrag van je huidige hypotheek. Om dit voor elkaar te krijgen bericht je ons minimaal 30 dagen voor je het bedrag ontvangt waarmee je de oude hypotheek terugbetaalt.

Je krijgt bij Robuust maximaal 6 maanden de tijd voor je je nieuwe hypotheekakte tekent. Duurt het langer dan 6 maanden? Dan heb je geen recht meer op de meeneemregeling.

Ik heb een hogere hypotheek voor mijn nieuwe huis nodig dan het restbedrag. Hoe werkt dat? (h4)
Als je nieuwe hypotheek hoger is dan de oude, beoordelen we eerst of je het hogere hypotheekbedrag kunt lenen. Als dit het geval is kun je voor het verschil tussen de oude hypotheek en het bedrag dat je nodig hebt voor de nieuwe woning een nieuwe hypotheek afsluiten. Dit doe je dan met de actuele rente en voorwaarden. Bij de meeneemregeling mag je de voorwaarden van je oude hypotheek niet oprekken.

Kijk snel naar het actuele overzicht met hypotheekrentes van Robuust.

 

Een rekenvoorbeeld:

Vijf jaar geleden heb je een hypotheek afgesloten van 200.000 euro. Een annuïteitenhypotheek met een rentevasteperiode van 30 jaar. In de vijf jaar sinds de aankoop heb je 30.000 euro terugbetaald. Je hypotheek is nu nog 170.000 euro.

Je hebt je oog laten vallen op een huis dat 240.000 euro kost. Voor het oude deel van je hypotheek, de 170.000 euro, mag je de oude rente meenemen tegen de resterende looptijd en rentevaste periode van 25 jaar. Voor de 70.000 euro die je extra moet betalen voor de nieuwe woning kun je een nieuwe hypotheek afsluiten: annuïtair, lineair of aflossingsvrij, dat mag je zelf bepalen. Ook de nieuwe rentevaste periode en de looptijd van de hypotheek over het resterende bedrag mag je zelf bepalen. Bespreek met jouw hypotheekadviseur welke hypotheekvorm en rentevaste periode het beste bij jouw situatie passen.

 

Kan ik de looptijd veranderen?

Nee, bij het meenemen van een bestaande hypotheek geldt de resterende looptijd van die hypotheek. Wel is het mogelijk om de vorm van je hypotheek te veranderen van lineair naar annuïtair, of vice versa.

 

Verandert mijn risicoklasse als ik mijn hypotheek meeneem?

Het kan zo zijn dat je bij je nieuwe woning in een andere risicoklasse terecht komt. De risicoklasse is afhankelijk van de hoogte van je hypotheek en de waarschijnlijkheid dat jij het volledige bedrag kan terugbetalen. Als je hypotheek relatief hoog is in verhouding met de marktwaarde van je woning, is het risico hoger. De risicoklasse heeft invloed op de rente die je moet betalen bij je hypotheek.

 

Overbruggingshypotheek

Het kan maar zo voorkomen dat je aan het dromen bent van een nieuw en groter huis, dat je het zelfs al gevonden hebt, maar dat je oude huis nog niet verkocht is. Je kunt het nieuwe huis dus eigenlijk nog niet betalen.

Of je hebt je huis al wel verkocht, maar het bedrag nog niet ontvangen en dat terwijl je de overwaarde wil investeren in je nieuwe huis. Hoe ga je daarmee om?

Bij Robuust kun je een flexibele overbruggingshypotheek – ook wel: overbruggingskrediet – krijgen, precies voor dit soort situaties.

 

Wat is een overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek is een tijdelijke lening gebaseerd op de winst van je oude huis. De winst, ook wel overwaarde genoemd, houdt in dat de verkoopprijs van je woning hoger is dan de resterende hypotheek op je oude huis. De overwaarde geeft je genoeg ruimte om het overbruggingskrediet aan te vragen. Als je oude woning verkocht is, of je de overwaarde hebt ontvangen betaal je de hele overbruggingshypotheek in een keer terug, zonder dat daarvoor extra kosten in rekening worden gebracht.

 

Wat zijn de voorwaarden van een overbruggingskrediet?

Als je een overbruggingskrediet bij ons aanvraagt zijn de voorwaarden als volgt:

  • De maximale looptijd van de overbruggingshypotheek is 2 jaar.
  • Je krijgt een rentevasteperiode van 2 jaar.
  • Je mag de overbruggingshypotheek altijd vergoedingsvrij terugbetalen.
  • De overbruggingshypotheek is aflossingsvrij.
  • Er is geen minimumbedrag.
  • De maximale hypotheek inclusief overbrugging mag niet meer zijn dan 850.000 euro.

Overbruggingshypotheek berekenen

Als je goed hebt opgelet weet je dat er twee verschillende situaties zijn waarin je een overbruggingskrediet kunt krijgen. Voor beide situaties hebben we een rekenvoorbeeld voor je:

 

Je oude huis is nog niet verkocht

Als je woning wel te koop staat, maar nog niet verkocht is kun je een overbruggingskrediet krijgen als de verwachte verkoopprijs hoger is dan je huidige hypotheek. Om deze berekening uit te voeren reken je met 90% van de te verwachten verkoopprijs of taxatiewaarde.

Dit kun je bewijzen met een taxatierapport of een verklaring van jouw verkoopmakelaar. In de verklaring staat het volgende: de vraagprijs, de verwachte verkoopopbrengst en de verwachte verkooptermijn. De verwachte verkooptermijn mag niet meer dan 12 maanden zijn ten opzichte van de passeerdatum van de nieuwe hypotheek. Deze verklaring van de verkoopmakelaar hoeft niet gevalideerd te worden.

Voorbeeld:

Je hebt in 2015 een huis gekocht met een hypotheek van 200.000 euro. In 2021 heb je daarvan 50.000 euro terugbetaald. Je huis wordt getaxeerd op 230.000 euro.

De overbruggingshypotheek wordt als volgt berekend:

  • 90% Verwachte verkoopprijs/taxatiewaarde: 207.000 euro
  • Huidige hypotheek: 150.000 euro
  • Maximale overbruggingshypotheek: 57.000 euro

Je oude huis is verkocht

In de andere situatie is je huis wel verkocht, maar de overdracht heeft nog niet plaatsgevonden. Je hebt dus nog geen geld gekregen. Je kunt van Robuust een overbruggingshypotheek krijgen, minus 2% van de verkoopkosten van je oude woning.

Let op: de verkoop moet definitief zijn, de ontbindende voorwaarden moeten verlopen zijn. Bovendien moet de overdracht binnen 2 jaar afgerond worden.

 

Voorbeeld:

We gebruiken hetzelfde voorbeeld als net: je hebt een huis gekocht in 2015 voor 200.000 euro. In 2021 heb je daarvan 50.000 euro afgelost. Je hebt je huis verkocht voor 230.000 euro.

De overbruggingshypotheek is dan:

  • Verkoopwaarde: 230.000 euro
  • Huidige hypotheek: 150.000 euro
  • 2% verkoopkosten van verkoopwaarde: 4.600 euro
  • Maximale overbruggingshypotheek: 75.400 euro

Waarschuwing bij een overbruggingskrediet

Met een overbruggingskrediet betaal je voor een korte periode 3 keer maandlasten. Je oude én nieuwe hypotheek, en de rente van het overbruggingskrediet.

Belangrijk is dus: kan je en wil je zoveel betalen? Je moet net als bij een gewone hypotheek kunnen aantonen dat je voldoende eigen geld of inkomen hebt om die dubbele lasten te kunnen dragen.

Ook als je een overbruggingshypotheek wilt afsluiten is het verstandig en bij Robuust noodzakelijk om een onafhankelijk hypotheekadviseur in te schakelen.

 

Kan ik mijn starterslening meenemen naar mijn volgende huis?

Nee, dit is niet mogelijk. Bij de verkoop van je oude woning moet je de hele starterslening terugbetalen. Zodra de verkoop van je woning passeert bij de notaris, zal de starterslening worden terugbetaald. Daar hoef je geen extra kosten voor te betalen.

Wil je meer weten over de starterslening en mogelijkheden voor starters bij Robuust? We hebben in deze blog alles wat jij moet weten over een hypotheek voor starters op een rij gezet!

 

Energiebesparende maatregelen in je nieuwe huis?

Met je nieuwe woning zet je een grote stap richting de toekomst. Ben je daarbij van plan om ook aan de toekomst van onze aarde te denken – door energiebesparende maatregelen te nemen? Bij Robuust kunnen we je helpen. Wij hebben interessante regelingen voor energiebesparende maatregelen. Wil je zonnepanelen, een HR-ketel of HR++ glas in je nieuwe huis aanbrengen? Dan kun je een hypotheek afsluiten tot maximaal 106% van de waarde van je woning.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en hoe je dit financiert? Lees hier alles over energiebesparende maatregelen meefinancieren met je hypotheek.

 

Hypotheek voor je nieuwe woning berekenen

Wil je weten hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Of heb je al een huis op het oog en wil je weten of je het kunt kopen? Met onderstaande tool bereken je gemakkelijk hoe hoog het bedrag is dat jij kunt krijgen met je huidige inkomen (en dat van je partner).

 

3. Eerlijke communicatie: hypotheek, hoe zit dat ook alweer?

Ook al heb jij alles al eens meegemaakt en weet je wat nog precies hoe hypotheken in elkaar zitten, we willen jou bij Robuust zo volledig en eerlijk mogelijk informeren over wat de mogelijkheden voor jou zijn. Daarom vind je hieronder de belangrijkste informatie over hypotheken, die relevant is als je doorstromer bent, nog eens uitgelegd.

Zo halen we je kennis op over de verschillende hypotheekvormen en brengen we de Nationale Hypotheek Garantie nog eens onder de aandacht. Als je meer zekerheid wil is dat een interessante optie. Je kunt al deze zaken natuurlijk ook bespreken met je hypotheekadviseur.

Annuïtair, lineair of aflossingsvrij

Dit zijn de drie verschillende hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen. Bij de eerste twee heb je recht op hypotheekrenteaftrek, bij de aflossingsvrije geldt dat vanaf 2013 niet meer. Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt van voor 2013 mag je deze hypotheekvorm opnieuw afsluiten tot maximaal 50% van de woningwaarde. Over dit deel heb je dan overigens ‘gewoon’ recht op hypotheekrenteaftrek.

 

De lineaire hypotheek

Elk maand betaal je een deel aflossing en een deel rente. Het bedrag dat je terugbetaalt is elke maand gelijk. Dit betekent dat je hypotheekschuld elke maand afneemt en dat daardoor de rente elke maand afneemt. Dit heeft er mee te maken dat je rente lager wordt omdat je schuld kleiner wordt. Daarnaast kom je met een lagere schuld in een lagere risicoklasse terecht. Bij deze hypotheekvorm dalen je maandlasten.

 

De annuïteitenhypotheek

Je betaalt maandelijks een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing. De verhouding tussen rente en aflossing verandert tijdens de looptijd. Eerst los je weinig af en is de rente hoog, aan het eind is het precies andersom: hoge aflossing, lage rente. Bij deze vorm stijgen je netto maandlasten, ook al blijven je bruto maandlasten voor de hele looptijd van de hypotheek gelijk. Als je je afvraagt hoe dit komt: je mag alleen de betaalde rente aftrekken van de belasting.

Aflossingsvrije hypotheek

Je kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten voor maximaal 50% van de waarde van je woning. Dit is een interessante optie als de rente (erg) laag is, omdat je maandlasten alleen bestaan uit rente en niet uit aflossing. Als je een aflossingsvrije hypotheek hebt van voor 2013 mag je deze meenemen tot maximaal 50% van de woningwaarde. Over dit deel heb je dan ‘gewoon’ recht op hypotheekrenteaftrek.

We hebben al aangegeven dat wij een groot voorstander zijn van het inschakelen van een hypotheekadviseur. Voor een aflossingsvrije hypotheek geldt dit dubbel en dwars: het risico is namelijk dat je aan het eind van de looptijd achterblijft met een schuld die je niet kunt terugbetalen. Doordat je tijdens de looptijd alleen rente hebt betaald, staat er aan het einde van de looptijd nog een schuld open. Je hypotheekadviseur kan met jou kijken naar de betaalbaarheid van je lening als je bijvoorbeeld met pensioen gaat en je inkomen daalt.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Ook als je doorstroomt naar een volgend koophuis kun je je nieuwe hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie – mits je voldoet aan de voorwaarden.

 

Maximale hypotheek

Als je een hypotheek wil afsluiten met NHG is in 2022 het maximale bedrag 355.000 euro. Dit bedrag bestaat uit het aankoopbedrag van de woning en eventuele verbouwingskosten. De kosten koper moet je met eigen geld betalen. Kies je voor energiebesparende maatregelen? Dan kun je het hypotheekbedrag verhogen tot maximaal 376.300 euro – zo lang het extra bedrag besteedt wordt aan de maatregelen die je treft.

Net als met een gewone hypotheek is een NHG-hypotheek verbonden aan de marktwaarde van het huis dat je op het oog hebt. Met een taxatiewaarde van 300.000 euro kun je een hypotheek afsluiten tot maximaal 300.000 euro.

In alle gevallen geldt dat je voor een NHG-hypotheek een premie betaalt. In 2022 bedraagt deze 0,6% van de hele hypotheek, te voldoen bij het afsluiten van de hypotheek. Je kunt de NHG-premie aftrekken van de belasting.

 

Wat zijn de voordelen van NHG?

We zetten de belangrijkste voorwaarden voor jou op een rijtje:

  1. NHG kan je vaak een vangnet bieden bij ingrijpende veranderingen in je leven waardoor je niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen, denk aan overlijden of relatiebreuk.
  2. Geldverstrekkers waarderen de zekerheid van NHG en bieden jou bijna altijd een lagere hypotheekrente.
  3. Ook als je geen vast contract hebt kun je een hypotheek afsluiten.
  4. Je krijgt extra ruimte voor verduurzaming. Je kunt een budget reserveren voor verduurzaming van je huis door het mee te nemen in de hypotheek.
  5. Als je onverhoopt moet verkopen met verlies, scheldt NHG – onder bepaalde voorwaarden – de restschuld kwijt.

4. Realistische voorwaarden: waarom kiezen voor Robuust?

Als je al een hypotheek bij ons hebt weet je waar wij goed in zijn, als doorstromer kun en mag je natuurlijk gebruik maken van alle dezelfde voorwaarden en als je erover denkt om via Robuust een nieuwe hypotheek af te sluiten kunnen we je vast overtuigen, lees snel verder over wat Robuust jou te bieden heeft als hypotheekverstrekker.

 

Je kunt al je hypotheekzaken digitaal regelen

Een goede hypotheek gaat verder dan alleen goede voorwaarden. Een goede hypotheek is voor jou goed te begrijpen. Dat begint met goede informatieverstrekking. Met je eigen Robuust-portal, heb je inzage in je gegevens wanneer jij dat wil. In Mijn Robuust kun je:

  • Je actuele hypotheekgegevens inzien.
  • Jaaropgaves en renteverlengingsvoorstellen bekijken en downloaden.
  • Extra terugbetalen op je lening.
  • Bouwdepot declaraties indienen.
  • Je gegevens veranderen.
  • Rentemiddeling aanvragen.
  • Een nieuwe rentevastperiode kiezen als je hiervoor in aanmerking komt.
  • Een aflosnota aanvragen.
  • Een overlijden melden.
  • Toestemming aanvragen voor verhuur van je woning.

100% vergoedingsvrij terugbetalen

Als je veel hebt kunnen sparen of extra inkomsten hebt ontvangen zoals een erfenis, kun je extra terugbetalen op je hypotheek of deze zelfs volledig inlossen. Met je eigen geld kun je zoveel terugbetalen als je wilt, zonder dat we daar een vergoeding voor berekenen. Terugbetalen met geleend geld kan ook: tot maar liefst 10% van je oorspronkelijke hypotheek per kalenderjaar. Let hierbij wel op de fiscale gevolgen. Je hypotheekadviseur kan hier meer over vertellen.

Als meer wil weten over extra terugbetalen bij Robuust vind je hier meer informatie.

 

Automatische risicoklasseaanpassing

Met een lineaire of annuïteitenhypotheek betaal je iedere maand rente en aflossing. Door terug te betalen verlaag je het bedrag van je hypotheek. Hoe lager je lening, hoe lager het risico voor ons. Daarom verlagen wij automatisch je risicoklasse en dat betekent dat jij een lagere rente betaalt voor je hypotheek.

Als je extra terugbetaalt passen we automatisch de risicoklasse van je hypotheek aan.

Wil je meer weten over risicoklasse? Lees hier verder.

 

Hypotheken voor ondernemers

Als je minimaal 12 maanden bezig bent als ondernemer kun je al in aanmerking komen voor een hypotheek op basis van je verwachte inkomen. Als beginnend ondernemer vind je hier alle informatie die je nodig hebt voor het krijgen van een hypotheek.

Ben je al langer dan 3 jaar bezig? We toetsen jouw inkomen op basis van de cijfers van de laatste drie kalenderjaren – het laatste jaar telt het zwaarst. Vervolgens kun je een hypotheek afsluiten voor maximaal 90% van de waarde van de woning (zonder NHG).

 

Lange geldigheid van hypotheekoffertes

Als je bestaande bouw wilt kopen zijn de offertes van Robuust maar liefst maximaal 6 maanden geldig. En koop je nieuwbouw? Dan geldt een termijn van maximaal 12 maanden!

Bovendien brengen we nooit annuleringskosten in rekening.

5. Kopen als je er klaar voor bent: een hypotheek van Robuust

Als je de stap maakt van het ene huis naar het andere, wil je pas kopen én verkopen als jij er klaar voor bent. Dat betekent: inzicht hebben in je eigen financiën, weten waar je aan vast komt te zitten en uiteindelijk, samenwerken met partners waar je je zeker bij voelt – die met je meedenken en -werken.

Als doorstromer kun je daarom rekenen op de S.T.E.R.K.-garantie van Robuust. We maken samen jouw nieuwe droomhuis een werkelijkheid. Of het nu gaat om een flexibel overbruggingskrediet of onze soepele meeneemregeling, wij zijn erop gericht om jou de hypotheek te geven die past bij jouw situatie.

Wil je meer weten over onze sterke hypotheekproducten? Schakel je onafhankelijke hypotheekadviseur in. Of zoek er hier direct een bij jou in de buurt.

 

“Robuust, een solide rots waar je je toekomst op kunt bouwen.”

Vind jouw adviseur